SmartDok har testet ut om den nye robuste telefonen fra DeWALT er så tøff som det sies

Smarttelefonene blir stadig et viktigere verktøy i bygg- og anleggsbransjen. Samsung, iPhone og Sony er i hovedsak de foretrukne valgene pr. dags dato, men ingen av disse leverer i dag en spesial tilpasset telefon for byggebransjen.

Kan verktøygiganten DeWALT snike seg inn bakveien i bygget med denne spesialbygde telefonen for bransjen?

SmartDok som i dag er det mest brukte datafangst systemet i bygg- og anleggsbransjen i dag har testet ut telefonen og funnet ut at den virkelig er en robust sak som tåler det meste og litt til.

– Den tåler både slag, kulde, spiker i lomma, vann, sagmugg og ikke minst en skikkelig tur i snøskavla, slår Account Manager på SmartDok, Sondre Andersen fast.

– Vi har testet den på en byggeplass sammen med Harald Nilsen AS, og vi var godt fornøyde med det vi så, sier han videre.

At den vil sparke ut Samsung, iPhone og Sony ut av byggeplassen er vel heller usikkert, men at dette er en telefon for den som trenger en ekstremt robust og kjapp telefon med et bra kamera er det ingen tvil om.

Supporterer to simkort

Telefonen har to 4G simkort og kompatibel med operativsystemet Android 6. At den kan håndtere to simkort kan være nyttig hvis man ferdes i områder med tvilsom dekning, da det er mulig å bytte mellom ulike nettverk.

Panikkalarmknapp

Dewalt også lagt inn funksjoner som skal bidra til å redusere risiko på arbeidsplassen. Telefonen er forhåndskonfigurert med en panikkalarmknapp som sender brukerens GPS-posisjon til et forhåndslagret telefonnummer.

Jobber man i høyden er det mulig å sette opp telefonen slik at alarmen utløses automatisk om man skulle falle ned. Dette registreres automatisk av aksellerometeret i telefonen.

Prisen vil ligge på 4990 kroner inkl. mva.