Bruker du varebil fra jobben privat? Sjekk om du kan få lavere firmabilskatt

autogear kjørebok smartdok firmabil

Benytt deg av tilbudet til SmartDok og Autogear i dag, og spar penger!

Det er mange gode grunner til å skaffe seg oversikt over bilparken ved hjelp av elektronisk kjørebok – spesielt for prosjektbaserte virksomheter.

For bedrifter hvor de ansatte har tilgang til å bruke bedriftens varebiler privat er det også mulig å benytte en svært gunstig skatteordning.

Ordningen er kun tilgjengelig for varebil klasse 2 og lastebil med tillatt totalvekt mindre enn 7501 kg. For disse typene kjøretøy er det mulig å beregne firmabilskatt basert på bruk – såkalt “variabel firmabilbeskatning”. Det forutsetter da at bedriften har sørget for elektronisk kjørebok til bilene.

Omvendt kjøregodtgjørelse

Vanlig firmabilskatt beregnes basert på bilens listepris og alder. Variabel firmabilbeskatning beregnes basert på det faktiske antall kilometer man har kjørt bilen privat. Man kan se på det som en omvendt kjøregodtgjørelse – kjører man mye privat en måned så blir det mer skatt enn i måneder hvor man kjører lite.

Store penger å spare for den ansatte

For å regne ut effekten av å endre til variabel firmabilbeskatning så kan man bruke de fleste firmabilkalkulatorer på nett. Smarte Penger har laget en variant hvor man kan sammenligne ordningene.

firmabilskatt eksempel smartdok

Her ser vi at med en bil som koster 500.000 og en privat bruk per år på 5000 km så blir skatten henholdsvis 41.370 uten elektronisk kjørebok og 6.157 med. Over 35.000 mer å rutte med i året for den ansatte med andre ord.

Bra gevinst for bedriften også

Med lavere skatt så blir det selvfølgelig mindre press på lønnsforhøyelser. Enda mer håndfast så vil bedriften spare gjennom reduset arbeidsgiveravgift, typisk cirka ⅓ av det den ansatte sparer. I eksempelet over da noe sånt som 11.000 kroner.

Privatlivet er viktig – det må og kan sikres

Bedriften plikter i henhold til Datatilsynet å velge en løsning som ivaretar personvernet. Derfor har kjøreboken til Autogear en personvernfunksjon som gjør at private turer skjules for administrator.

Neste steg:

  1. Test deg
    Dersom du lurer på om dette er relevant for deg eller din bedrift så kan du som sjåfør ta testen her
  2. Få svar på eventuelle spørsmål du måtte ha
    Dersom du har en administrativ rolle og ønsker en gjennomgang med en av våre rådgivere så kan du fylle ut skjemaet her: info.autogear.no/la-oss-ta-en-prat-om-elektronisk-kjorebok
  3. Prøv Autogear elektronisk kjørebok gratis i 90 dager
    Ut juni har Autogear en kampanje rettet mot kunder av SmartDok, hvor man får 90 dager gratis prøveperiode i tillegg til den gode rabatten som alle SmartDok-kunder har i utgangspunktet, med 199 NOK per måned per kjøretøy mot 319 NOK veiledende pris. Bruk verdikoden “SD2019på denne siden for å aktivere din gratis prøveperiode i dag!