SmartDok satser på Vestlandet – åpner kontor i Bergen med hjemvendt Bergenser

Steffen Nerdal Bergen

Steffen Nerdal ute og besøker Drange Maskin AS. At selskapene på Vestlandet nå har en egen «SmartDokker» i nærheten vil bety mye både for kundene og SmartDok.

Når SmartDok åpner nytt lokalkontor i Bergen er det med en tidligere norgesmester i sleggekast og leder av SmartDok Sverige bak spakene

SmartDok har i dag over 2000 kunder over hele landet, og ca. 70.000 brukere innenfor bygge- og anleggsbransjen. Selskapet som startet i Alta, og som har sitt hovedkontor på samme plass fortsetter nå veksten med å utvide antall lokalkontor. I 2016 åpnet selskapet opp et kontor i Oslo, og nå står Bergen for tur.

På kontoret i Bergen er Steffen Nerdal på plass. Bergenser på sin hals, og veldig glad for å være hjemme igjen i byen og landsdelen i sitt hjerte. Etter to år i SmartDok Norge, og tre som leder av SmartDok Sverige er endelig gromgutten tilbake på hjemmebane. Vi tok oss en lun prat med den tidligere sleggekasteren.

– Nå har vi endelig kommet oss til Vestlandet! Vi har jo holdt på med SmartDok i 15 år, så det var vel på tide at vi fikk et lokalkontor i Bergen, sier Steffen Nerdal.

– Vi ønsker å være mer tilstede i området, og få mer fotfeste i denne delen av landet. Vi skal jobbe med eksisterende kunder, og selvsagt skaffe nye kunder på Vestlandet.

Mange kunder – stort potensiale

Videointervju med den nye sjefen for Vestlandet kan du se her!

Potensialet innenfor bygge- og anleggsbransjen på Vestlandet er i følge Nerdal stort.

– Vi er jo veldig store på landsbasis, men samtidig preget litt av at vi har hovedkontor i Alta og salgskontor i Oslo, noe som medfører at vi har fått store markedsandeler i Nord-Norge og fra Oslo til Trøndelag.

– Her i området rundt Bergen har vi omtrent 150 kunder, men burde hatt mye mer. Vi er jo tross alt den største leverandøren i Norge innenfor vårt segment.

– Så her er det store muligheter!

 Kontor sammen med Visma

Nerdal har fått plass i det aller helligste i Bergen.

– Vi ble jo oppkjøpt av Visma i 2018, så naturlig nok sitter vi blant gode kolleger i Visma sine lokaler i Kanalveien i Bergen. Midt i gryten i Bergen!

Hvordan tror du kundene vil merke det?

– Jeg tror kundene vil merke at vi kan kommet ut på besøk til de. Det at kundene våre får et ansikt på produktet de har kjøpt skaper en trygghet, samt bli fulgt opp.

En reise fra vest til nord til Sverige til vest

Steffen Nerdal SmartDok Bergen Sartor Maskin

Sartor Maskin AS skal ikke frykte for at Nerdal sitter bak spakene i en av deres gravere, men de kan stole på god oppfølging fremover.

Steffen kom til SmartDok i 2015 og begynte å jobbe med marked. Snart skulle det vise seg at Nerdal hadde mange andre kvaliteter også, og da spesielt innenfor ledelse og salg.

– Jeg har vært fem år i SmartDok nå faktisk! Det begynte at jeg flyttet opp til Alta. Jeg syntes det var et meget spennende selskap, en liten IT-mygg fra Alta med store ambisjoner.

Steffen jobbet så to år i Alta før han ble sendt ned for å lede vår satsing i Sverige. Etter å ha fått avdelingen opp å gå, samt fått på plass en stor kundemasse sammen med sine dyktige svenske kolleger var det på tide å pakke snuteskoene og dra hjem.

– Nå var det på tide og få litt fotfeste igjen i gamle trakter, så da passet det perfekt at vi planla et Bergens kontor.

Hva er visjonen for kontoret?

– Det er å være der kundene er. Skape verdi for nettopp dem. Jeg har stor tro på at vi skal kunne være behjelpelig å øke lønnsomheten på prosjektene i området. Jeg tror vi kan etterhvert være flere her som et resultat av stor vekst.

Hva gjør SmartDok om 10 år?

– Da er vi en leverandør som er et forbilde for andre IT-selskaper som ønsker å bygge seg opp.

Fra slegge til ski

Nerdal er tidligere norgesmester i sleggekast. Bergenseren kastet slegge som en vanlig mann kastet småstein, bare enda lengre.

Hvor langt har du kastet slegge?

– I gamle dager kastet jeg vel den over 70 meter, men nå om dagen skal jeg være fornøyd om den går over 40 meter, sier han med et smil.

– Det er viktigere om dagen å være god i skisporet, og spesielt viktig å være såpass god form at jeg holder vår gründer Bjørn Tore Hagberg bak meg i sporet. Han er en liten racer på ski, men nå tar jeg han, og der skal jeg fortsette å være, sier en flirfull Nerdal til slutt.