Vi har fått med oss tidligere kombinertløper og selveste kongen av Rhodos, Knut Leo Abrahamsen!

Knut Leo Abrahamsen er nå klar til å bli kjent med både nye og eksisterende kunder av SmartDok. Nå tar han sats og flytter til Oslo. 

Vår salgsavdeling i Oslo og Bergen har nå fått tilført årevis med erfaring. Velkommen Knut Leo og Greger!

Knut Leo Abrahamsen er fra Kronstad i Alta, selve episenteret for entreprenører i Finnmark. Der vokste han opp med gravemaskin i sandkassa sammen med sine fire brødre.

For den som har fulgt med på skisport de siste 40 årene, så er nok Knut Leo kjent som en tidligere hopp og kombinertløper og vi tenker vi starter introduksjonen der.

Kan du si noe om kombinertkarrieren din?

– Jeg startet opp med idrett som liten gutt. Reise ofte alene på skirenn sørover fra jeg var 14-15 år. Jeg har mange medaljer i hopp og kombinert som junior. Har et senior NM sølv som 18 åring i 1981, det var stort, fortelle Knut Leo.

Deretter begynte den store reisen for Altaværingen da han vant junior VM i 1982, fikk en 3.plass i World Cup i 1987 og var deltager i OL i Calgary 1988.

– Toppidrett på denne tiden var som «de glade amatører» i forhold til i dag. Men jeg fikk reist verden rundt og har mange flotte opplevelser og kamerater for livet både i inn- og utland.

I perioden 1997 -2003 var han også ansvarlig for å følge opp en sponsoravtale med rekrutteringslandslaget herrer i langrenn, samt damelaget i alpint.

– Det var veldig spennende og være tett på alle de dyktige utøverne og trenerne i trenings- og konkurransemodus, forteller han.

Skihopp pg kombinertløper Knut Leo

Her ser vi Knut Leo under et svev i Altabakken på 80-tallet.

Kongen av Rhodos

Om Charter-Svein er kongen av Mallorca, er Knut Leo kongen av Rhodos. Uten sammenligning selvfølgelig. Kan du fortelle litt om hva som skjuler seg bak denne betegnelsen?

– Ha ha! Ja jeg var på ferie på Rhodos sommeren 1982. Der ble det arrangert et sykkelritt på 36 km. Syklene var vanlige sykler uten gir. Jeg vant og premien var en reise tilbake året etter i 14 dager, inkludert fly og hotel. Jeg måtte også innom borgermesteren. Her fikk jeg blomster, og diplom, som æresborger av Rhodos by.

Salg er den røde tråden

Knut Leo var var idrettsutøver helt frem til han var 26 år. Deretter ble det en karriere innenfor legemiddelindustrien.

– Abbott, Astra, AstraZeneca, InterMune, Takeda, totalt 18 år innenfor denne bransjen.

I tillegg har han jobbet tre år som gründer av et konsulentselskap, seks år med fysisk aktivitet på arbeidsplassen i Gymtimen og ytterligere to år med salg i Hovedorganisasjonen Virke.

– Mange ulike roller har det blitt, med salg som den røde tråden og mange andre roller i tillegg. slår han fast.

Nå kan du skryte litt av hjemplassen din. Hvorfor er Alta så bra?

– Det unike med Alta er beliggenheten og klimaet! Her bor det offensiver mennesker som er patrioter og bygger Alta videre. Dette skjer kontinuerlig. Jeg vil slå et slag for Visit Alta sitt brand: «A world of unreal contrasts – Next to nothing – Close to everything – This is Arctic living.

På plass hos SmartDok

Etter et par år tilbake på hjemplassen går nå turen til Oslo og familien.

Hvorfor ønsket du å jobbe hos teknologibedriften SmartDok?

Kvenvik golf SmartDok

At han er kjapp å bygge gode relasjoner er det ingen tvil om. Her ser vi han sammen med Lasse Sørnes, Mikal Johnsen og Bengt Forsberg i SmartDok

– Her kan jeg bruke kompetansen jeg har opparbeidet meg gjennom mange år. Jeg har vært innom her og ble nysgjerrig på selskapet. Når jeg nå flytter tilbake til Oslo, har jeg gjerne lyst til å ha «et ben» i Alta fortsatt. Tusen takk for at jeg har fått sjansen!

Du har rukket å bli kjent med noen av kollegaene på disse to ukene, hvordan har inntrykket vært så langt?

– Her er en flott gjeng! Det er god atmosfære på huset og mange dyktige mennesker. Jeg liker også at stilen er uformell her, sier han.

– Jeg gleder meg selvfølgelig masse til å komme på plass sammen med Oslo-gjengen, finne min plass, lære hver dag og utvikle meg videre. Jeg skal satse offensivt på å bygge gode relasjoner med potensielle og eksisterende kunder. Jeg er en person som liker å bygge nettverk, forteller Knut Leo.

Hvordan er det å treffe på deg da i et kundemøte?

– Jeg er en åpen, raus person som bryr meg. Jeg elsker å hjelpe andre og har godt humør.

Vi ønsker Knut Leo velkommen og ser frem til å dra nytte av alle hans erfaringer.

Vi har også styrket Bergenskontoret

Samtidig som vi har styrket Oslokontoret har vi for noen uker tilbake også styrket vårt Bergenskontor.

På plass i Bergen sammen med Steffen Nerdal finner en nå Greger Faye, som har lang erfaring innen teknologibransjen.

Greger er født i Bergen, og oppvokst på Geilo.

Kan du fortelle litt om din bakgrunn?

– Jeg har lest statsvitenskap, og de siste 31 årene har jeg bodd i UK. Der har jeg jobbet i blant annet Oracle i 10 år .Etter det har jeg vært i to startups, et online selskap og i sportsdrikkebransjen.

– Jeg gleder meg nå til å ta fatt på jobben her i SmartDok, et solid firma med stor fart – veldig spennende, sier Greger.

Dette lover godt for vår satsning i Bergen!

Gerger Faye SmartDok Account Manager

Greger Faye her sammen med Vidar Berg Hansen på Altakontoret er godt i gang som Account Manager i Bergen.