Ta kontrollen over uønskede hendelser med sjekklister med bilder og GPS-sporing!

HMS og KS blir bare viktigere og viktigere. Jo enklere det er å gjøre dette, jo større er sannsynligheten for at det blir gjort

Arbeidet med Helse, miljø og sikkerhet kan for mange bedrifter være en skikkelig verkebyll, ikke fordi det ikke oppleves som viktig, men på grunn av alle kravene til dokumentasjon. Sitter du som HMS-ansvarlig på jobb og mottar RUH, SJA og diverse sjekklister via papir, så er det kanskje ikke uten grunn at du ønsker å bli usynlig når nye avvikskjema bæres inne på kontorpulten din for videre behandling. Dessverre er det fortsatt mange som tror at løsningen ligger i et kaotisk excel-dokument som på mystisk vis skal få orden på kaoset. Kort sagt; Bort med rotet – inn med SmartDok.

– Vi bruker HMS/KS modulen i SmartDok. Der har vi blant annet laget HMS rapporter, RUH, SJA i digitale skjemaer. Denne skjemamodulen er veldig nyttig for oss, sier prosjektsjef i Bergen Bydrift, Trond Hjelmeland.

8 grunner til hvorfor du bør bruke SmartDok i ditt HMS-arbeid?

  1. Bruk mobilen til å sende inn rapporter om uønskede hendelser, sjekklister, etc.

  2. Fotodokumentasjon. Legg ved bilder i sjekklistene dine

  3. Du kan tegne og forklare på bildene før du sender dem inn med sjekklisten /RUH-skjemaet

  4. Den nye skjemabyggeren gjør det superenklet å lage skjema og sjekklister

  5. I SmartDok kan du bygge og tilpasse skjema til din virksomhet

  6. Alle skjemaer kan knyttes direkte til prosjektet eller til maskiner

  7. Du kan enkelt dokumentere feil/avvik mens du arbeider med GPS-sporbare bilder

  8. Revisjonhåndtering og historikk på opprettede skjemaer er mulig med SmartDok

SmartDok er det ideelle rapporteringsverktøy for uønskede hendelser.

Mangler brannslukningsapparatet? Dokumenterer du med fotoapparat og papir? Da skal du vite at det finnes en mye enklere måte å gjøre det på.

Send inn sjekklister via mobilen

Å føre sjekklister på papir kan være et mareritt, derfor finnes det nå verktøy der du fører sjekklister og skjema enkelt via mobilen eller nettbrettet. SmartDok er det ideelle rapporteringsverktøy for uønskede hendelser. Med HMS/KS-modulen kan du enkelt rapportere og dokumentere hendelser med og uten bilder. Selvsagt via appen. Rapporten brukes til analyse av situasjonen for å finne ut om det er behov for nye eller endrede prosedyrer, og forbedrende tiltak kan iverksettes. Enklere kan det ikke gjøres!

Superenkel skjemabygger

Med SmartDok kan du enkelt lage dine egne skjema/sjekklister og fylle dem ut på PC, mobil eller nettbrett. Når en arbeider med skjema og sjekklister er det viktig at det er enkelt å lage disse, og i 2018 fikk SmartDok en ny og superenkel skjemabygger. 

– Den nye skjemabyggeren er full av smarte funksjoner og muligheter. Disse vil gjøre prosessen med å bygge skjemamaler mer brukervennlig og enkelt, i tillegg til å gi en langt større fleksibilitet i skjemautformingen. Under finner du en liste over noen av de viktigste nye funksjonene, sier salgssjef i SmartDok Per Tore Hansen.

Behandle HMS på web

Oversikten over innsendte skjemaer på web er oversiktlig og med gode filtreringsmuligheter, slik at den som arbeider med HMS skal bruke minst mulig tid på administrative arbeid. Dersom du virkelig ønsker å ta HMS på alvor så går du til anskaffelse av et digitalt rapporteringssystem.

– Vi har digitalisert alle skjema som tidligere har vært naturlig å føre via papir. Alt føres via en App (SmartDok) på mobiltelefonen og PC. Bildedokumentasjon fra prosjektene blir også kanalisert gjennom denne modulen, avslører Hjelmeland.

Du kan enkelt dokumentere feil/avvik mens du arbeider med GPS-sporbare bilder

Rapport om uønsket hendelse (RUH) er mye enklere med SmartDok!