SmartDok har lansert et nytt kamera i HMS/KS-modulen, som blant annet inneholder vegreferanse

Å dokumentere med bilder er den beste form for dokumentasjon. Sjekk ut hvordan SmartDok kan gjøre din hverdag enklere med bruk av bilder!

Bedriftene som bruker bildefunksjonen i SmartDok er superfornøyde. Dette er et verktøy de setter stor pris på. Bildedokumentasjon brukes i SmartDok til blant annet å dokumentere avvik, RUH, sjekklister, transport, rodelister, maskiner og service.

– Bilder som dokumenterer arbeid utført eller bilder tatt av avvik er den aller beste form for dokumentasjon en får. Derfor er det svært viktig for oss at bildefunksjonen i SmartDok er lett å bruke, og benytter seg av det siste innen kamerateknologi, sier salgssjef Per Tore Hansen i SmartDok.

I juli 2019 fikk kamerafunksjonen i HMS/KS-modulen en oppdatering, og med det vil du få enda flere nyttige funksjoner med på kjøpet.

Vegreferanse

Det har lenge vært mulig å skrive og tegne på bildene før de lagres og sendes inn. Nå kommer det nye kameraet også med noen ekstra funksjoner for de som er avhengige av å stemple bildene sine med vegreferanse hentet fra Norsk Vegdatabank (NVDB).

– Dette gjør en via en egen meny i appens kamera der du kan aktivere en visning av GPS-koordinater og/eller vegreferanse, som oppdaterer seg i sanntid før du tar bildet, sier Hansen.

tillegg vil du kunne legge inn dato og klokkeslett. Den valgte informasjonen stemples inn i bildet når det lagres i SmartDok.

bildefunksjonen i SmartDok nå med vegreferanse

Slik ser det nye kameraet i SmartDok i HMS/KS-modulen ut. Her er GPS-posisjonen og vegreferansen klar før bildet tas.

Dersom du befinner deg i et kryss mellom flere veier, og den foreslåtte vegreferansen i kamerabildet ikke viser veien du ønsker å dokumentere, så kan du velge den andre veien via en liste over veier i nærheten.

Tegne på bilder

Bildefunksjonen i SmartDok gir også brukerne muligheten til å tegne på bildene før de lagres og sendes inn. Dermed kan en poengtere hvilke deler av bildet som skal fokuseres på, eller skrive meldinger på bildet som vil gi verdi for mottakeren.

SmartDok bildefunksjon i app

Den nye bildefunksjonen i SmartDok er blitt enda bedre. Ta bilder rett i appen og send inn med vegreferanse og egne tegninger.

Med SmartDok kan du enkelt lage dine egne skjema/sjekklister og fylle dem ut på PC, mobil eller nettbrett. Med bildefunksjonen kan du heve standarden på disse dokumentene betraktelig. Skjemaene med bilder kobles til korrekt prosjekt, slik at det blir enkelt for prosjektleder/HMS-leder å få oversikt over hva som er kontrollert og hvilke avvik som har oppstått.
– Vi har jobbet med HMS/KS-modulen i SmartDok en god stund. Vi synes den er genial og enkel. Bruken av sjekklistene er blitt enkel og medfører en bedre dokumentasjon. Anbefales, sier Alf Christian Losvar i Harald Nilsen Entreprenørforretning.