HMS/KS-modulen i SmartDok er et veldig viktig verktøy for Entreprenør Harald Nilsen AS

HOVEDVERNEOMBUD HANS KRISTIAN SOLVOLD HOS HARALD NILSEN AS ER EN IVRIG BRUKER AV SKJEMA/BILDE-MODULEN I SMARTDOK. FOTO: LASSE SØRNES

Hovedverneombud, Hans Kristian Solvold hos Harald Nilsen AS har full kontroll på HMS og KS gjennom SmartDok. Foto: Lasse Sørnes

Entreprenør Harald Nilsen AS er Finnmarks eldste bygningsentreprenør. Bedriften har sitt utspring i firmaet Murmester Harald Nilsen, som ble startet tilbake i 1959.

Selv om firmaet er eldst, er de absolutt ingen sinke når det kommer til å ta i bruk ny teknologi. Entreprenøren bruker SmartDok i arbeidet og er ikke i tvil om at bruken av systemet har ført til bedre dokumentasjon.

– Vi har jobbet med HMS/KS-modulen i SmartDok en god stund nå. Vi synes den er genial og enke i bruk, sier prosjektleder hos Harald Nilsen AS, Alf Christian Losvar.

HMS/KS (sjekklister med bilde) i SmartDok lar deg fylle ut skjema/sjekklister på PC, mobil eller nettbrett. Her kan en enkelt ta bilder og legge de sammen med sjekklistene. Når en sender disse inn havner de på rett prosjekt, slik at det blir enkelt for prosjektleder/HMS leder å få oversikt over hva som er kontrollert og hvilke avvik som har oppstått.

Hos Harald Nilsen AS har bruken av denne modulen ført med seg frukter.

– Bruken av sjekklistene er enkel og medfører en bedre dokumentasjon. Anbefales, sier prosjektlederen.

Forenkler arbeidet betydelig

HMS og KS blir bare viktigere og viktigere i dagens samfunn. Jo enklere det er å utføre oppgavene innenfor dette feltet, jo større er sannsynligheten for at det blir gjort, og man sparer verdifull tid. Hans Kristian Solvold er hovedverneombud hos Harald Nilsen AS og en aktiv bruker av Skjema/bilde-modulen. HMS har aldri vært enklere å følge opp.

– Min arbeidsdag som hovedverneombud har blitt enklere og mer effektiv med bruk av skjema/bilde-modulen til SmartDok. Alternativet som er penn, papir og arkivering tør jeg ikke tenke på en gang, sier han.

Solvold og selskapet har funnet mange bruksområdet for modulen.

– Jeg bruker den til vernerunden, der jeg blant annet tar bilder av hendelser og legger det inn. Jeg fører også inn rapport om uønskede hendelser (RUH), samt fører avvikrapporter inn i skjema/bilde-modulen. Basene hos oss fører sjekklistene, sier Solvold om den allsidige bruken av SmartDok.

I SmartDok kan en enkelt også gjennomføre revidering av skjema, noe som skal gjennomføres årlig. Dette forsikrer deg at du alltid har siste versjon av skjema tilgjengelig.

Skal bli miljøfyrtårn

Harald Nilsen AS skal nå inn i en prosess der de ønsker å bli sertifisert som miljøfyrtårnsbedrift. Miljøfyrtårn er et miljøledelsessystem for offentlige og private virksomheter som ønsker å dokumentere sin miljøinnsats. Ordningen har til hensikt å heve miljøprestasjon i små og mellomstore bedrifter og offentlige virksomheter. Bedrifter eller virksomheter som oppfyller definerte bransjevilkår kan sertifiseres som miljøfyrtårn.

– En del av denne prosessen blir å lage egne skjema for avfallshåndteringen i SmartDok. Dette kan vi gjøre selv, eller vi kan be SmartDok lage dette skjemaet for oss, sier Solvold.

SmartDok har alltid kunden i fokus og vårt salgs- og supportteam er alltid parat med å hjelpe kundene å bli enda bedre.

Målene til Harald Nilsen AS:

  • Vi skal være kvalitetsledende og omdømmet skal gjenspeile våre verdier som faglig dyktig og etterrettelig.
  • Være ledende på omsetning og lønnsomhet i bransjen.
  • Bygge videre på dyktige ledere og fagfolk med sterk lokal tilknytning, og sikre fortsatt solid økonomisk handlefrihet i selskapet
– FIRMAETS HØYESTE STILLING, SIER KRANFØRER LEIF SIVERTSEN I HARALD NILSEN AS. HER VISER HAN OSS UTSIKTEN OVER UTBYGGINGEN AV ALTA VIDEREGÅENDE SKOLE. FOTO: LASSE SØRNES.

– FIRMAETS HØYESTE STILLING, SIER KRANFØRER LEIF SIVERTSEN I HARALD NILSEN AS. HER VISER HAN OSS UTSIKTEN OVER UTBYGGINGEN AV ALTA VIDEREGÅENDE SKOLE. FOTO: LASSE SØRNES.

Se video fra vårt besøk:

[/fusion_builder_column]

Ønsker du å vite mer om SmartDok og HMS/KS-modulen? kontakt oss via vår hjemmeside www.smartdok.no.

SmartDok er ikke bare skjema/bilde. Systemet dekker også timeregistrering, varer, maskiner, verktøy, rodelister, ordre, byggekortleser, sprengstoff og ressursplanlegger.

Finn ut mer om Harald Nilsen AS på www.hnas.no.