Forenkler arbeidet med sertifisering

Grunnarbeid Vest har også blitt Miljøfyrtårn, og jobber i disse dager for å bli ISO-sertifisert. I arbeidet med å sertifisere seg bruker selskapet SmartDok aktivt.

Hva er egentlig grunnen til at man vil sertifiseres?

For vår del er det for å bli bedre, og ikke minst for at kundene skal vite at dette er et firma som driver seriøst. Da må dokumentering og dokumentasjon være på plass. I tillegg får en tilgang til oppdrag mot det offentlige. Der stilles det større krav for hvert år, forteller Bjørn.

Hvordan har SmartDok hjulpet dere i det arbeidet?

Vi har laget all dokumentasjon, alle skjemaer, sjekklister og avviksmeldinger i SmartDok. Dette er ting som skal revideres og presenteres rundt sertifisering, og da blir jo alle avviksskjemaer og lignende behandlet i SmartDok.

All dokumentasjon ligger på én plass, sånn at det er lett å finne det og lett å presentere det for sertifisørene!

Et system som brukes til det meste

Det ligger mye godt arbeid bak gode resultater, og for Grunnarbeid Vest er det noen viktige faktorer som bestemmer om prosjektet har vært vellykket.

For oss er et vellykket prosjekt når alt har blitt utført riktig. At vi får med oss alt av tilleggsarbeid, og kan overlevere dokumentasjonen til byggherren når vi er ferdige. Selvsagt må vi også kunne tjene penger, sier Bjørn.

En viktig del av et vellykket prosjekt er den jobben de ansatte gjør daglig med å dokumentere godt.

– Dette registreres fortløpende!

Det samme gjelder KS (Kvalitetssikring), avvik og RUH (Rapportert Uønsket Hendelse). Dette utføres ute i felten av arbeideren i samme system!

Vi følger opp maskinene våre og mottar feilmeldinger på kjøretøy i appen. Det samme gjelder varslinger på kompetanse og sertifikater, slik at vi varsles når noe nærmer seg utløpsdato. Alt via SmartDok!

De ansatte i bedriften er gode til å dokumentere hva som blir gjort. Noe som resulterer i mindre reklamasjoner, bedre dokumentasjon og til slutt bedre økonomi.

Gleder seg til å komme i gang med SmartMEF

Som mange andre bedrifter i anleggsbransjen ser Grunnarbeid Vest fram til å komme i gang med SmartMEF. For de som lurer på hva det er, så er det MEF sitt KS-system, som nå blir å finne i SmartDok.

Vi gleder oss til å se det! Vi tror det er å få det beste ut av to ting. MEF har jo mye bra, så det å slå KSMEF og SmartDok sammen tror vi kommer til å bli veldig bra.

Bjørn ønsker å trekke fram det positive med å være MEF-medlem.

MEF bruker vi som rådgiver. Vi får veldig mye støtte når vi har spørsmål. En kan også juridisk hjelp ved behov.

– Det er en flott organisasjon med mange medlemmer. En kan også få opplæring i form av kurs, samt at vi får inn folk gjennom Okab.

Les om hvordan Ivan i Grunnarbeid Vest kombinerer hverdagen sin maskinfører og rallysjåfør